onsdag 1 september 2010

Vi drog till Dyrön


Har precis anlänt hem efter två stört bra dagar på Dyrön på västkusten. Det är en ö utan någon biltrafik alls, utan där finns endast små fina gator, vackra hus och många klippor.

Vi gick en vandring runt ön och fick se lite av varje. Bland annat stört vacker utsikt och natur. På denna vandring fick jag även lära mig att det finns sjöstjärnor på västkusten, även krabbor, brännmaneter och typ växter. Helt otroligt, det trodde jag bara fanns utomlands. På vår vackra prommis stötte vi även på några djur som heter Mufflon, typ får. Dessa jagas på denna ö, så vi fick även träffa en jägare som hade skjutit ett mufflon. Vi blev inte glada på denna man.

På kvällen badade vi bastu, hoppade från klipporna och även då lärde jag mig något. Att vattnet är salt där också, helt otroligt. Bastun var varm, vattnet var kallt och sällskapet helt fantastiskt.
Vi satt och pratade till halv två, då sängen kallade. Vi tjejer sover verkligen inte så vacker som det kan låta.

Idag på dagen har jag sett den kanske vackraste utsikten nånsin, på klipporna utöver vattnet. Solen sken och jag bara njöt. på dessa klippor satt vi i två timmar och bara levde. Livet må så vara sjukt underbart.

Hemma igen, livet leker och snart ska vi käka. Ikväll ska vi baka bröd och se om det finns billiga biljetter hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar